Que os nosos consellos foron moi útiles e volveches á casa con moreas e moreas de cogomelos? Pois agora o que tes que facer é pelalos! Como?
1. Lavamos ben os cogomelos que recollemos e cortamos a parte baixa do tallo.
2. Volvemos a lavar a capucha a fondo, eliminando os restos de terra que poidan quedar nas vetas.
3. Pelamos o tallo ata chegar ao capuchón eliminando a suciedade e a parte da seta que non imos a comer.
Se queremos tamén podemos pelar o capuchón, pero os expertos din que non é para nada necesario. Non teñamos medo de perder os nutrientes do cogomelo, o que estamos a quitar é máis nocivo para a saúde que aportador de nutrientes.
Agora escorremos ben, para evitar escarcha, pois o que imos a facer co excedente é conxelalo en bolsas. Podemos facer racións a gusto en función do número que compoña a familia que as vai a consumir.
Pingback: Champivil S.L., a vida entre cogomelos | Un conto de cogomelos